中学生学习微信号
用微信扫描加好友

现在完成时专项练习

作者:admin 发表于:2016-10-11   点击: 评论: 0

  一、单项选择。

   1. Both his parents look sad. Maybe they ____ what’s happened to him.

   A. knew B. have known C. must know D. will know

   2. He has ____ been to Shanghai, has he?

   A. already B. never C. ever D. still

   3. Have you met Mr Li ____?

   A. just B. ago C. before D. a moment ago

   4. The famous writer ____ one new book in the past two years.

   A. is writing B. was writing C. wrote D. has written

   5. “Our country ____ a lot so far.” “Yes, I hope it will be even ____.”

   A. has changed; well B. changed; good

   C. has changed; better D. changed; better

   6. Zhao Lan ____ already ____ in this school for two years.

   A. was; studying B. will; study C. has; studied D. are; studying

   7. We ____ Xiao Li since she was a little girl.

   A. know B. had known C. have known D. knew

   8. Harry Potter is a very nice film. I ____ it twice.

   A. will see B. have seen C. saw D. see

   9. “These farmers have been to the United States.” “Really? When ____ there?”

   A. will they go B. did they go C. do they go D. have they gone

  10. “____ you ____ your homework yet?” “Yes. I ____ it a moment ago.”

   A. Did; do; finished B. Have; done; finished

   C. Have; done; have finished D. Will; do; finish

  11. His father ____ the Party since 1978.

   A. joined B. has joined C. was in D. has been in

  12. “Do you know him well?” “Sure. We ____ friends since ten years ago.”

   A. were B. have been C. have become D. have made

  13. “How long have you ____ here?” “About two months.”

   A. been B. gone C. come D. arrived

  14. Hurry up!The play ____ for ten minutes.

   A. has begun B. had begun C. has been on D. began

  15. It ____ ten years since he left the army.

   A. is B. has C. will D. was

  二、句型转换。

   1. He has never surfed, ____ ____? (完成反意疑问句)

   2. They have been here since 2000. (对划线部分提问)

  ____ ____ have they been here?

   3. The old man died last year. (同义句转换)

  The old man ____ ____ ____ for a year.

   4. This factory opened twenty years ago. (同义句转换)

   This factory ____ ____ ____ for twenty years.

   5. Miss Gao left an hour ago. (同义句转换)

   Miss Gao ____ ____ ____ ____ an hour ago.

   6. Her mother has been a Party member for three years. (同义句转换)

   Her mother ____ the Party three years ____.

   7. The Green Family moved to France two years ago. (同义句转换)

   ____ ____ two years ____ the Green Family moved to France.

   8. The bus has arrived here. It arrived ten minutes ago. (合并为一个句子)

   ____________________________________________

   9. John went to see his grandmother once a week. (对划线部分提问)

   ____ ____ ____ John ____ to see his grandmother?

  10. He has already finished his homework. (改为否定句)

   He ____ finished his homework ____.

  11. My father came back the day before yesterday. (同义句转换)

   My father has ____ ____ for two days.

  12. My uncle bought the new car two months ago. (同义句转换)

   My uncle has ____ the new car ____ two months ago.

  13. They left Changsha an hour ago. (同义句转换)

   They have ____ ____ ____ Changsha for an hour.

  14. The film began ten minutes ago. (同义句转换)

   The film ____ ____ ____ for ten minutes.

  15. I knew Sarch three years ago. (同义句转换)

   I ____ ____ Sarch for three years.

  三、汉译英。

   1. 吉姆已做完作业,他现在有空了。

   _________________________________________

   2. 他昨天收到一封信。

   _________________________________________

   3. 我父亲以前到过长城。

   _________________________________________

   4. 她还没有看过那部新电影。

   _________________________________________

   5. 他这些天上哪儿去了?

   _________________________________________

  [Key:一、1.B 2.B 3.C 4.D 5.C 6.C 7.C 8.B 9.B 10.B 11.D 12.B 13.A 14.C 15.A 二、1.has he 2.How long 3.has been dead 4.has been open 5.has been away since 6.joined; ago 7.It is; since 8.The bus has been here for ten minutes. 9.How often did; go 10.hasn’t; yet 11.been back 12.had; since 13.been away from 14.has been on 15.have known 三、1.Jim has finished doing his homework already. He is free now. 2.He received a letter yesterday. 3.My father has been to the Great Wall before. 4.She hasn’t seen the new film yet. 5.Where has he been these days?]

[db:答案]

标签: 还没有标签呢 这文章来自互联网,如有侵权请和管理员联系删除

它也是很寂寞的

切换到移动网站